top of page

Onderricht - Levensfilosofie

Van 1938 tot 1985 gaf Omraam Mikhaël Aïvanhov bijna 5.000 voordrachten. Sprekend in het Frans en minder vaak in het Engels tijdens geïmproviseerde voordrachten,gaf hij voornamelijk in Frankrijk onderricht, maar ook in andere landen waaronder Zwitserland, Canada, de Verenigde Staten en de Scandinavische landen.

 

Zijn onderricht is mondeling en zijn boeken werden en worden nog steeds geschreven aan de hand van steno-aantekeningen en audio- en video-opnamen van zijn voordrachten. Zijn boeken zijn verkrijgbaar in talrijke boekhandels en worden uitgegeven en verdeeld door uitgeverij Prosveta.

 

Gaandeweg vertaald in meer dan 45 talen, is Omraam Mikhaël Aïvanhov, een van de meest gelezen en vertaalde Franse filosofen ter wereld. Wat op het eerste gezicht opvalt in zijn werk, is de veelheid aan aspecten waaronder die ene vraag gesteld wordt: de mens en zijn vervolmaking. Wat ook het onderwerp is, het wordt altijd behandeld in termen van het gebruik dat de mens ervan kan maken om zichzelf beter te begrijpen en zijn leven beter te leiden. Hieronder vind je enkele van de onderwerpen die in zijn onderricht aan bod komen.

Video-extracten
Boekencollecties
(klik op de afbeelding om naar de site van de uitgever te gaan)
Prosveta.jpg
Prosveta2.jpg
Fragmenten uit voordrachten
 
bottom of page